• Zarejestruj konto
  • Informujemy, że na stronie delikatesybaccara.pl nie działają loginy i hasła ze strony eBaccara.pl. Prosimy o założenie nowego konta. Za utrudnienia przepraszamy.
0
0
Dorsz smażony z kopytkami i kapustą
data publikacji 06.08.2018

Dorsz smażony z kopytkami i kapustą to nasza propozycja na Święta.

Smażony, świeży filet z dorsza, lekko oprószony mąką, delikatnie doprawiony solą i pieprzem. A do tego domowe kopytka gotowane lub smażone i kapusta z grochem. To idealne danie na wigilijny stół. Kapustę z grochem można zastąpić bigosem tradycyjnym lub myśliwskim. 


Gdzie kupić dorsza smażonego, kopytka i kapustę lub bigos?

Wszystkie produkty można kupić w stacjonarnych Delikatesach Baccara w Jawczycach (ul. Piwna 3) lub przez internetowy sklep http://delikatesybaccara.pl  

Dostępne opakowania:

Dorsz smażony - opakowanie 400-500 g (dwie porcje fileta)

Kopytka - opakowanie 400g lub 1kg

Kluski śląskie - opakowanie 400g lub 1kg 


Jak przygotować danie?

1. Dorsza możesz podgrzać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (przez kilka minut) lub na rozgrzanej patelni z tłuszczem, na niewielkim ogniu. Pamiętaj aby obsmażyć filet z dwóch stron. 

2. Kopytka wrzuć na wrzącą i osoloną wodę z dodatkiem łyżki oleju. Zmniejsz ogień i gotuj przez 2-3 minuty od wypłynięcia. Następnie odcedź. 

3. Kapustę z grochem lub bigos przełóż do garnka lub na patelnię i podgrzewaj na małym ogniu mieszając co chwilę aż do całkowitego podgrzania się potrawy. Uważaj aby nie przypalić!

SMACZNEGO!