• Zarejestruj konto
  • Informujemy, że na stronie delikatesybaccara.pl nie działają loginy i hasła ze strony eBaccara.pl. Prosimy o założenie nowego konta. Za utrudnienia przepraszamy.
0
0
Kluski śląskie z sosem borowikowym
data publikacji 09.08.2018

Kluski śląskie z sosem borowikowym to nasza propozycja na Święta.

Aromatyczny sos z borowkiów z dodatkiem śmietany, o wyrazistym smaku. Idelany do klusek śląskich lub kopytek. 

Gdzie kupić sos borowikowy i kluski śląskie?

Zarówno kluski śląskie jak i sos borowikowy można kupić w stacjonarnych Delikatesach Baccara w Jawczycach (ul. Piwna 3) jak i zamówić przez sklep online http://delikatesybaccara.pl

Dostępne opakowania: 

Sos borowikowy - 1l lub 3l 

Kluski śląskie - 400g lub 1kg 

Kopytka - 400g lub 1kg


Jak przygotować danie?

1. Kluski lub koptyka wrzuć na wrzącą, osoloną wodę z dodatkiem łyżki oleju i gotuj na małym ogniu przez około 2-3 minuty od wypłynięcia. Następnie odcedź. 

2. Sos borowikowy przełóż do garnka i podgrzewaj na małym ogniu mieszając aby się nie przypalił.

3. Przełóż kluski lub kopytka na talerz i polej jej sosem. 

SMACZNEGO!